marți, 23 noiembrie 2010

gen ” stop violentei in familie”

Nu stiu daca am dreptate sau nu! Aici depinde de fiecare in parte! E vorba de personalitatea fiecaruia, de modul de a gandi, de cum a fost invatat de parinti, de religie, de zona, de traditie. Dar, la mine, e clar! Nu cred ca noi, ca femei, ar trebui sa acceptam, sa induram bataie, jigniri, insulte si sa fim subordonate. Subordonate cui? Unui barbat! Sa ne subordonam unui om care nu e mai presus de noi cu nimic. Poate e mai presus cu masa musculara, cu nesimtirea si proasta crestere. Vad la tv tot mai multe cazuri de femei maltratate, de femei care stau langa un monstru! Ideea e, cred eu, ca ar trebui sa ”luam masuri” la prima tentativa (asta nu si daca iti place bataia). Nu trebuie sa acceptam asa ceva! Nu cred ca exista motiv pentru care o femeie trebuie sa suporte un asemenea comportament. Una dintre cele mai intalnite scuze sunt copiii. Nici aici nu sunt de acord! Trebuie sa le dai un exemplu pozitiv nu negativ. Daca fata ta vede ce induri si daca ea o sa aiba parte de aceeasi soarta o sa stea si ea sa suporte ca ” asa a facut mama”. Iar baiatul o sa-si bata sotia ca ” asa facea si tata”! O alta scuza: ” nu divortez, ce o sa zica vecina, ce o sa zica mama ca nah...ea a cheltuit bani pentru nunta si toate alea”. Nici aceasta scuza nu mi se pare credibila e in genul ” stiti...mi-am uitat caietul de teme acasa”. Nu mai merge nicio scuza! Suntem egali! Trebuie sa punem piciorul in prag si sa le aratam ca nu mai suportam nimic din cauza lor caci la urma urmei o sa ne faca sa suferim. Asta e din categoria ”nu trebuie sa ai incredere deplina in niciun baiat!”.
Trebuie sa precizez ca ma refer doar la baietii din categoria badaranilor, prostilor crescuti si fara pic de bun simt! Cei care nu se regasesc in acesta categorie trebuie sa afle ca fac parte din categoria baietilor buni:D

5 comentarii:

delia's spunea...

trebuie sa ne gasim o relatie bazata pe dragoste si respect si nimic din ce ai spus mai sus nu se intampla!asta a sunat a medic psiholog:))
>:D<

anca spunea...

da, dragoste si respect! daca ar alege toate asa ar fi o treaba! sau sa ascultati toate de tanti florica: ” sa nu ai incredere in niciun baiat” :)

delia's spunea...

sau asa!
eu nu aleg nici una din variantele de mai sus:))

anca spunea...

dar uh ce alegi a?

delia's spunea...

eu aleg pe cineva nu ceva:))